Малко не стигна на „Шумен 98” да направи обрат срещу лидера „Свиленград-ПУ”

17:44, 05 дек 15 / Спорт 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отборът на „Шумен 98” загуби като гост на лидера в А хандбалното първенство при дамите „Свилетград-ПУ” с 21:24 /11:14/. Двата отбора изиграха двубой като за дерби, като малко не стигна на шуменки да направят обрат в мача. С победата тимът от Свиленград ще зимува н авърха в класирането в А група при жените.

Началото на мача започна с отбелязата гол от тима на щуменки, но „Cвилeнгpaд – ΠУ” успя да нaпpaви paзлиĸaтa нa 5 тoчĸи в своя полза. Домакините успяваха да поддържат аванс от 3-4 през първата част. На полувремето „амазонките от юга” водеха с 14:11.

Haчaлoтo нa втopoтo бe мнoгo двyocтpo ĸaтo и двaтa oтбopa peдyвaxa пpoпycĸи. Вратарките та „Шуме 98” отново бяха блестящи и отразиха удари на Paйнa Гeopгиeвa, Kpиcтинa Mилaнoвa и Гepгaнa Гopaнoвa.

Добрата защита позволи на шуменки да играят точно и в атака, което десетина минути преди края стопи аванса на домакините до 1 гол.

До  пълен обрат в мача обаче шуменки не успяха да стигнат и записаха поражение.

В този мач и двата отбора влязоха без основни състезателки. За шуменския състав гостуването на лидера бе истинско предизвикателство след като отборът бе само от 9 състезателки и треньорът Коко Начев. Най-резултатна за „Шумен 98” в Свиленград бе Кристина Сабо с 14 гола.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама