Трето протестно автошествие срещу поскъпването на винетките се проведе в Добрич

18:04, 05 дек 15 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки автомобили се включиха в третия протест срещу поскъпването на винетките, който се проведе днес в Добрич.

Синтия Недялкова призова добричлии да не се отказват и да продължават с протеста, докато бъдат чути. "Добруджа, която храни столицата и страната, е забравена, защото има села, до които не може да стигне линейка или пожарна, защото няма вече пътища. Безобразие е това и ние няма да спираме с протеста, докато не ни обърнат внимание" – каза тя.

От толкова години плащаме винетки, а пътищата – както първокласните, така и международните, в Североизточна България са в окаяно състояние, коментира Джейхан Зейнунов. Той даде за пример пътищата от Добрич за Варна, Балчик, Тервел, Шумен, курорта Албена.

Росен Димитров призова на протеста всеки, който има автомобил, да не купува винетка за 2016 година.

Колоната от автомобили с националния трибагреник и под звуците на народни и възрожденски песни, премина по обичайния маршрут, като тръгна от паркинга на Стоматологията. Автоколоната блокира за кратко бул. „25 септември” в района на паметника на Хан Аспарух. Пред събралите се там Илияна Кръстева изрази недоволството на участниците в протеста. „Добричлии решиха да изразят своето мнение във връзка с поскъпването на винетките с протест – мирен, граждански, свободен. Надяваме се, това мнение да не остане нечуто”, каза тя. И припомни, че протестиращите изпратиха писма до депутатите от областта и министъра на регионалното развитие и благоустройството. „Надяваме се, че ще има отговор, който да удовлетворява нашите изисквания. Ако такъв отговор няма или той не задоволява нашите искания, ще последват други стъпки”, заяви Кръстева. По думите й хората не могат да излизат винаги на улицата, а трябва да бъде намерен начин за граждански контрол още при обсъждането на управленски решения.

След официалния край на протеста участниците в него отново се отправиха към Стожер, където блокираха движението по пътя Варна-Добрич, като пресичаха пешеходната пътека в центъра му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама