Михаил Миков: Правителството засилва емиграцията

18:48, 05 дек 15 / Политика 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правителството засилва обедняването, емиграцията, социално-икономическите проблеми. БСП трябва по-силно да говори по тези въпроси, както и за очакванията на хората за по-добър живот. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков по време на семинар с участието на представителите на партията в местната власт в Боровец, съобщават от партия пресцентър.

Според Миков се задълбочават и регионалните диспропорции. „Българската провинция все по-силно ще затъва по отношение на достъпа до образование и здравеопазване. Единственият изход за активните хора с квалификация ще бъде работата в чужбина, което ще влияе обратно върху брутния вътрешен продукт на България“, прогнозира той. 

Председателят на БСП цитира данни, спорид които средно за страната 50% от децата, тръгващи на училище, са от бедни семейства, а в региони като Кърджали, Смолян, Хасково, Видин – това равнище надхвърля 75%. Той подчерта, че в правителствената политика в момента няма никакво усещане за този проблем.  

Соцлидерът смята, че кабинетът повтаря матрицата от предишното управление на ГЕРБ, като разликата този път е в осигуряването на нов външен дълг за временно туширане на обстановката. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама