Десетки столичани обуха кънките за лед и откриха пързалката на „Ариана“ (снимки)

19:16, 05 дек 15 25 478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки нетърпеливи софиянци изчаха официалното откриване на ледената пързалка при езерото „Ариана“, за да покарат кънки. Тази вечер кметът на София Йорданка Фандъкова и собствениците на зимния атракцион дадоха старт на новия сезон за зимни кънки в столицата. Пързалката е най-голямата на Балканския полуостров.

Откриването беше в 17:00 часа, а входът – безплатен. За силната мзика, която покачи адреналина на младежите на леда, се погрижи DJ Дончо, който ще остане зад пулта до полунощ.

„Най-накрая я отварят. От март, когато я затвориха чакам да дойде този момент“, каза развълнувано младо момче. Приятелката му допълни, че именно на тази пързалка двамата са се научили да карат кънки и през зимата това е най-лбюбимото им занимание.

„Бързата скорост и мирисът на зима са ми любими. Ние даже понякога сутрин преди училище идваме с класа ми тук и си правим състезания. Страхотно е“, каза младо момиче, което се справяше с карането като професионален фигурист.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова заяви, че ледената пързалка е прекрасна възможност учениците да спортуват и да се движат, за това призова всички младежи да я посетят.

И тази година както миналата, зимната атракция ще работи 24 часа в денонощието, като в часовете между 8:00 и 9:30 сутрин ще е безплатно за ученици. Входът е 5 лева за час и половина, а кънките под наем – 4 лева. Ако искате да вземете урок с инструктор трябва да платите 8 лева за 40 мин. Традиционно пързалката ще работи до март.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама