Регионалният исторически музей издаде уникален календар "Пловдив в миналото"

19:54, 05 дек 15 / Култура 25 570 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Луксозен стенен календар, озаглавен "Пловдив в миналото", издаде Регионалният исторически музей в Пловдив. Стилното издание е с размер 47x67 см и включва едни от най-ценните фотодокументални свидетелства, създадени от 70-те години на XIX в. до средата на XX в.

В изключително качество са показани великолепни фотографии от легендарни майстори на обектива като Димитър Кавра, Георги Данчов - Зографина, братя Карастоянови, братя Кацарови, Вацлав Велебни, Никола Стаменов, Андрей Андреев.

В уникалното издание са поместени образите на улици, площади и природни забележителности, които днес са променени или напълно изчезнали. Освен образи, останали като символи за миналото на вечния град, календарът съдържа и много любопитна информация.

От понеделник, 7 декември, колекционерският тираж ще бъде наличен в музейните магазини на експозиция "Съединение на България от 1885 г." на пл."Съединение" и на експозиция "Българско Възраждане" на ул. "Цанко Лавренов". До месец януари 2016 г. календарът може да бъде закупен на промоционална цена от 6 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама