Камерън не дойде да потупа Борисов по главата като папа, смята Емануил Йорданов

20:45, 05 дек 15 / Политика 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дейвид Камерън даде висока оценка за сигурността в страната. Той дойде тук, за да се изтъкне пред собствените си избиратели, едва ли е дошъл като папа да потупа по глава Бойко Борисов. Това каза е ефира на Канал 3 министърът на вътрешните работи от кабинета на Иван Костов Емануил Йорданов.

Коментарът му дойде след въпрос на водещия, дали е разбрал за какво министър-председателят на Великобритания Дейвид Камерън е дошъл у нас.

„Едва ли е дошъл да пие кафе. Един от основните интереси, който го води насам е охраната на външната граница на Европейския съюз и това е напълно нормално. След като Камерън си позволява два пъти да ни похвали за границата, значи добре я охраняваме. Знаете, че не съм фен на ГЕРБ и за да си позволявам да ги хваля в такъв момент, значи не мога да си изкривя душата“, каза ексминистърът.

Като действащ юрист Емануил Йорданов коментира, че в последния вариант на готвената съдебна реформа няма никаква изненада. Той обясни, че е време премиерът Борисов да се изясни Христо Иванов министър на ГЕРБ или на Реформаторския блок е. Коментарът му е по повод изказването на Борисов, че правосъдният министър сам клати стола си.

„Един от спорните текстове в реформата, за явно гласуване на ВСС не е приет, защото равен брой народни представители са гласували за и против“, каза той.

По думите му в месеците, откакто Христо Иванов е министър „демонстрира желание да свърши някаква работа“.

Бившият вътрешен министър беше запитан и за реакцията на спецслужбите за сигнала за бомба на летище „София“ тази седмица. Йорданов каза, че дори и да има някакъв пропуск в действията на служителите на МВР, той не е съществен. По думите му по-големият бил в това, че „очевидно служителите на летището нямат никаква идея как да действат в подобен случай“.

„Някой трябва да помисли и за паркингите, които функционират на летището. Трябва да се въведе регламент, за да е по голяма сигурността на тях. Например, ако автомобилът се оставя за по-дълъг период от време да се оставят и съответно данните на човека, който го управлява“, каза той.

Бившият шеф на МВР каза, че „типично по български едно момиче, което е отговоря за публичните връзки на летището отнесе отговорността“. По думите му информацията от подобни ситуации, която се дава на медиите трябва да е от служителя на МВР, който е най-висшестоящ на мястото.

„Той трябва да прецени какво може да се каже и какво, ако бъде изнесено публично, ще попречи на разследването. Това, че служител на летището говори в тази ситуация е, защото така е било удобно за момента“, допълни Йорданов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама