Ученик на Марсел Морсо играе „Частица път” в Свиленград

07:08, 08 дек 15 / Култура 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Световноизвестният мим Герасим Дишлиев от Свиленград ще представи пантомимата „Частица път” днес от 18 часа, в салона на НЧ „Просвета”. Свиленградчани и гостите на града ще могат да видят безплатно авторския спектакъл на ученика и последовател на Марсел Марсо, който този път е не само автор и актьор, но и режисьор. Участват и абсолвенти от НАТФИЗ.

„Частица път” тръгва от ежедневния живот през театрализацията му в търсене на пътя. Героите идват като табун, носейки всичко върху гърба си, говорейки неясни езици. Различни са по осанка, но едно ги обединява – те са пътници, търсещи доброто място.

Така за втора поредна година Герасим реализира идеята си да превърне Свиленград в център за млади артисти. Специално за целта той пристига от Париж и събира тук студенти по пантомима, които са гости на общината.

Герасим Дишлиев завършва Международната школа по мимодрама в Париж под ръководството на Марсел Марсо. Дипломира се през 1996 година. Марсо го поканва като педагогически асистент и преподавател в школата, в която той работи до закриването й през 2005 година.

В актьорската си кариера той играе рамо до рамо с Марсел Марсо, Емануел Вака, Мари Трентинян, Магали Ноел, Жерар Депардийо, Микаел Юн, Рафаел, Мадона Буглионе и др. Твори в артистичен тандем с Костантино Раймонди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама