ФК „Атлетик” Шумен пали деца по футбола с успешна реализация на проект на ММС

07:34, 08 дек 15 / Спорт 25 1822 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Всяка година след като приключим работата по проекта на Министерството на младежта и спорта по няколко деца продължават да се занимават редовно с футбол. Това е най-голямото удовлетворение за нас”. Това разказва треньорът във ФК „Атлетик” Шумен Стойко Стойков-Чочо на финала на проекта по програмата на ММС, който футболният клуб реализира и тази година „Спорт за деца и младежи с увреждания и деца в риск”.

ФК „Атлетик” реализира за трета поредна година проект по програма на ММС. Футболните специалисти и изавени играчи от близкото минало Стойко Стойков, Захари Димитров и Тодор Янев работят с деца, лишени от родителски грижи от дом „Детелина” и с децата от помощното училище „Васил Друмев”.

Тази година проетът бе реализиран в периода 1 март – 20 декември.

Ежедневно на игрищата на „Атлетик Арена”, които се стопанисват от клуба, както и на терена в дом „Детелина”, треньорите провеждаха занимания с малчуганите в риск.

За финал на проекта бе организиран футболен турнир, в който талантите показаха наученото през годината. В надпреварата се включиха отбори на ФК „Атлетик”, ФК „Ботев” Нови пазар, ФК „Ендже” Царев брод” и отбора на децата от дом „Детелина”.

Футболни емоции и награди имаше за всички.

„Надявам се, както и досега с помощта на община Шумен, да продължим да реалзираме успешно подобни проекти на ММС.”, добавя Стойко Стойков-Чочо. А като последен пример за ползата от работата с децата посочва Севдалин, който вече редовно участва в мачове на футболен отбор. Момчето от дом „Детелина” е част от състава на ФК „Ендже” Царев брод и се гордее с футболните си умения, придобити по време на тренировките в „Атлетик”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама