Пианистката Анна Петрова пристига от САЩ за концерт в родния Пловдив

08:16, 08 дек 15 / Култура 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шедьоври на симфонизма ще чуят пловдивчани и гостите на града в изпълнение на пианистката Анна Петрова, която се завръща от САЩ за концерт в родния си Пловдив.

Талантливата пловдивчанка излиза на сцената на Концертната зала в Пловдив на 8 декември от 19 часа. Тя ще солира на оркестъра на Пловдивската опера под диригентството на Джонатан Пастернак, САЩ.

В програмата са включени Увертюра Леонора N= 3, Op 72b на Бетовен, Концерт за пиано и оркестър N=3 до мажор, Оp. 26 на Прокофиев и Симфония N=4 ми минор, Оp. 98 на Брамс.

Анна Петрова е родена в Пловдив, възпитаник е на НУМТИ "Добрин Петков", което е завършила със златен медал и национална награда в класа на Светлана Косева. През 2005 г. е приета с пълна стипендия в престижния Manhattan School of Musiс в Ню Йорк в класа на пианиста Орасио Гутиерес, който завършва с отличие.

През август Анна Петрова защити докторска степен по пиано в студиото на Андре-Мишел Шуб в Ню Йорк. В момента, освен концертиращ артист Анна е преподавател по пиано в Sam Houston State University.

Сред многобройните й международни отличия са първа награда на конкурса "Панчо Владигеров", трета награда на Bosendorfer, втора награда на конкурса "Маргарита Юдина" в Санкт Петербург, голямата награда на ХІ конкурс "Хосе Рока" във Валенсия, Испания. През 2010 тя е сред полуфиналистите на конкурса "Кралица Елизабет" в Белгия, където свири с Кралския камерен оркестър на Валония под диригентството на Пол Гуудман.

Билети за концерта се продават на касата на Концертна зала, в Билетния център пред Общината и онлайн в мрежата на Eventim.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама