Благотворителен базар показва изделия на хора със специфични нужди

08:43, 08 дек 15 25 234 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благотворителен базар събира на едно място многобройни изделия, изработени от хора със специфични нужди. Изложбата е дело на арт-ателието към Дома за възрастни с умствена изостаналост в с. Церова кория.

Тя бе открита днес и ще бъде отворена през следващите три дни. Експозицията е поместена във фоайето на втория етаж на сградата на Община Велико Търново. Всеки, който пожелае, може да си закупи от сувенирите и да подпомогне творческата дейност на хората в неравностойно положение.

Откриването на изложбата базар бе уважено от заместник-кметовете на Велико Търново Снежана Данева-Иванова и Ганчо Карабаджаков. Те останаха приятно впечатлени от таланта и занаятчийските способности на майсторите от арт-ателието към Дома за възрастни с умствена изостаналост в с. Церова кория.

Общината ще продължи да подкрепя активно всяка инициатива, която води до приобщаване на хората в неравностойно положение към обществото.

Арт ателието бе създадено благодарение на проекта на Община Велико Търново „Работилница за мечти”, който се реализира със средства от Европейския социален фонд. По него бяха създадени четири ателиета, които осигуряват възможности за трудова терапия и рехабилитация за хора със специфични нужди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама