Омбудсманът ще бори такса „юрисконсулт” на „Топлофикация”

09:35, 08 дек 15 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Такса „юрисконсулт” на „Топлофикация-София” ощетява гражданите, обяви пред бТВ омбудсманът Мая Манолова, която наскоро обяви война топлофикационните дружеста. Манолова даде пример как за сума от 13.69 лв, "Топлофикация" начислява възнаграждение за юрисконсулти, която е над 300 лв. 

„С другите такси цялата сума става около 1000 лева. Нарастването на задължението е в хиляди проценти", възмути се тя. По думите на Манолова за последните 10 дни "Топлофикация" е образувала 654 дела срещу свои длъжници. От тях компанията ще получи 200 000 лв. само за възнаграждение за юрисконсулти.

„За цялата 2015 година за заведени 15 000 дела. Умножено по 300 лв., това прави 4,5 млн. лв", съобщи още омбудсманът. Такса „юрисконсулт” е около 300 лв. „Ако абонатът не плати тези 300 лв. срещу него започва производство за събирането”, обясни Манолова и посочи, че, след като това, стане се стига до частен съдебен изпълнител, който да изземе дължимото и по този начин сметките нарастват в хиляди проценти.

Мая Манолова се е срещнала с ръководството на „Топлофикация-София“. От там й обяснили, че не могат сами да се откажат от такста, тъй като са общинско дружество. Затова тя ще се обърне към Столичния общински съвет, правителството и министъра на енергетиката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама