Протестиращи от „Изгрев” ще блокират бул. „Транспортна” днес

10:20, 08 дек 15 25 225 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жителите на бл. 3A в бургаския комплекс „Изгрев” ще блокират бул. „Транспортна” днес. Те ще се съберат на пешеходната пътека срещу „Техномаркет” в 12,00 часа, научи Topnovini.bg. Причината е строежът на нова кооперация срещу техния блок, срещу който протестират вече около месец. В същия час те са имали насрочена среща в Общината, но са решили да изпратят само двама представители там, които да уведомят кмета за решението си.

Напрежението сред недоволстващите ескалира отново вчера, когато строителните работници от фирмата инвеститор са окастрили дърветата пред блок 3А и са забили колове около мястото на строежа.

Според жителите на блока е незаконно при постъпила жалба в прокуратурата да се извършват каквито и да са строителни дейности, докато държавното обвинение не вземе решение по казуса. От своя страна от фирмата инвеститор твърдят, че няма такава забрана от прокуратурата.

Заплетеният казус е изкарал извън нерви живущите в бл. 3А и те са решили да блокират пешеходната пътека на бул. „Транспортна”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама