Земеделската асоциация на Венцислав Върбанов иска да изгради изложбен комплекс в Добрич

10:34, 08 дек 15 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инвестиционно предложение за изграждане на експозиционен център за организиране на селскостопански изложения на открито, многофункционална зала за изложения и конферентна зала за мероприятия е постъпило в Община Добрич. То е от Асоциация на земеделските производители в България, чийто председател е бившият земеделски министър Венцислав Върбанов.

С него се предлага създаване на акционерно дружество, в което Общината да апортира терен за ползване, а останалите акционери да предоставят  финансов ресурс за реализация на инвестиционния проект. Прогнозната стойност на строителните дейности е около 2,8 мл. лева. Предвижда се разкриване на 80 работни места.

Добрич е избран поради предимствата си, като най-голям селскостопански център в България и известна дестинация чрез организираните повече от 20 години успешни агро бизнес изложения.

Асоциацията на земеделските производители в България работи повече от 10 години за развитието на модерно и конкурентно земеделие в нашата страна. Нейни членове и партньори са производители на селскостопанска продукция, фирми от хранително вкусовата промишленост, университети и научни институции, медии и консултантски фирми.

Предвижда се на предстоящото заседание на Общинския съвет да бъде определена работна група, която обстойно да разгледа инвестиционното предложение, да проведе срещи с представителите на Асоциацията и да представи на Общински съвет становище за проекта, възможностите му за финансиране както и реалистичните етапи и срокове за изпълнението му.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама