Повече полицаи край заведенията във Варна на студентския празник

10:35, 08 дек 15 25 240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненската полиция е предприела превантивни мерки за осигуряване на обществения ред и пътната безопасност по време на традиционните чествания на студентския празник. Областните дирекции на МВР са провели срещи със собственици и управители  на увеселителни и питейни заведения с препоръки за повишена бдителност и навременно подаване на информация до органите на реда при инциденти или съмнително поведение на клиенти.

В празничната вечер ще бъде осигурено полицейско присъствие в районите около заведенията, както и в курортните комплекси. Служители от звената на пътна полиция ще са в готовност да подпомагат и пренасочват движението при усложняване на обстановката на пътя.

От „Пътна полиция" са подготвили и практически препоръки за предотвратяване на пътнотранспортни произшествия по време на студентския празник. Униформените припомнят, че  е добре, ако се празнува в населеното място, в което живее студента, той да отиде на празника без личния си автомобил като си вземе такси. Добре е празнуващите в други населени места да проверят готовността на автомобила си за зимни условия – вериги за сняг, лопата, буксирно въже и други.

Полицаите съветват също при групови празнувания младежите да не се поддават на приятелски закачки и да не предприемат състезания, гонки и рискови изпреварвания. След края на вечерта е добре шофьорите да седнат зад волана, след като се уверят, че добре отпочинали.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама