Прокуратурата обвини Пиже в хулиганство

11:37, 08 дек 15 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийската градска прокуратура е внесла в понеделник обвинителен акт срещу Трайчо Василев – Пиже - кандидат за общински съветник в община Самоков за хулиганство, отличаващо се по своето съдържание с изключителен цинизъм и дързост, съобщи прокуратурата. 

Според прокуратурата на 6 октомври около обяд в гр. Самоков Василев е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. 

На висок тон той е крещял да се махнат журналистите, дърпал микрофона от ръката на журналистката от Нова телевизия Надя Ганчева, отправял закани, че ще счупи техниката, блъскал оператора на телевизията Михаил Кръстев и му отправял обидни думи –престъпление по чл. 325 ал.2, вр. с ал.1 НК.

Към момента на извършване на престъплението Василев се е ползвал с имунитет, тъй като бе регистриран като кандидат за общински съветник в община Самоков. По искане на главния прокурор ЦИК даде разрешение срещу Трайчо Василев да бъде възбудено наказателно преследване, да бъде привлечен като обвиняем за хулиганство и да бъде задържан. Към момента Трайчо Василев е с мярка за неотклонение „Домашен арест“.

По същото дело е привлечен като обвиняем и е предаден на съд и Владимир Андонов - доведен син на Пиже, който на 06.10.2015 г. в гр. Самоков  по хулигански подбуди е причинил лека телесна повреда на Валентин Иванов – член на журналистическия екип на Нова телевизия. 

С удар с юмрук причинил на Иванов болка и страдание, без разстройство на здравето – престъпление по чл. 131 ал.1, т.12 вр. с чл. 130 ал.2 НК.

Предстои Софийски градски съд да насрочи разглеждане на делото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама