Пловдивският парк "Лаута" се разраства на юг

11:54, 08 дек 15 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Продължава разширяването в южна посока на парк "Лаута", видя репортер на Пловдив Topnovini.bg. Днес при поредната залесителна акция бяха засадени 30 чинара и 70 липи.

В засаждането на дърветата се включиха кметът на Пловдив Иван Тотев, районни кметове начело с кмета на "Тракия" Костадин Димитров, шефовете на "Градини и паркове" и "Чистота" Стоян Алексиев и Иван Стоянов, общински служители, граждани и журналисти. Към акцията се присъединиха и момичетата от волейболната "Марица" заедно със своите треньори.

"Това разширяване ще продължи и през следващите години. Преди 40-50 години на това място е имало военно поделение, така че тук ни бе необходимо още миналата година да подготвим терена, да извадим строителните отпадъци със специална техника, за да може да се залесява", обясни Иван Тотев.

До края на тазгодишния залесителен сезон ще бъдат засадени дървета на още 15 дка. При днешната акция бе оформена липова горичка в зона А12, в бъдеще ще се продължии със засаждане на чинари, дъбове, ясени, явори. До април 2016 г. ще бъдат засадени близо 600 нови дървета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама