Деца от дом „Вяра, Надежда и Любов” в Бургас сътвориха картини за благотворителна изложба

12:53, 08 дек 15 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Малчугани, посещаващи арт-терапия в Дома за медико-социални грижи за деца „Вяра, Надежда и Любов” в Бургас, сътвориха, с помощта на своите родители, картини за благотворителна изложба. Експозицията се провежда за трета поредна година, като родителите, които участват в организирането й, са избрали името „Моят свят”. Нейната цел е да даде гласност, да се покаже на гражданите, че всички деца имат нужда да бъдат приемани, да им се дава възможност да се изразяват по свой собствен, уникален и различен начин. В изложбата са подредени 21 картини и три стъклописа. Събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на материали за работа в арт-залата на Дома.

„Получиха се доста хубави неща, защото това е най-чистата детска енергия, детска искреност и позитивизъм. Много се радвам, че изложбата се превърна в традиция”, сподели арттерапевтът в Дома за медико-социални грижи за деца "Вяра, Надежда и Любов" Мина Джугларска. Тя разказа, че малчуганите рисуват картините единствено с техните пръстчета, а след това с нейна помощ, както и с тази на родителите, се дава завършек на творбите, като всяка една от тях си има собствено име.

„Мога да кажа, че вече интеграцията е осъществена, което ме прави много щастлива. Обществото активно участва, приема, съдейства и вярва”, добави още Мина Джугларска и допълни, че със събраните средства ще се закупят нови материали, необходими на децата да сътворяват още подобни красиви картини.

За да изрази своята подкрепа към благородната кауза, дойде и зам.-кметът по образованието в Община Бургас Йорданка Ананиева.

„Изключително много се радвам да съм заедно с вас. Знам колко всеотдайно работи вашият екип, защото го правите не само със професионализъм, но и с добро сърце”, каза Ананиева и прочете поздравителен адрес от кмета Димитър Николов.

Изложбата „Моят свят” може да бъде видяна в Кръглата зала на Експозиционен център „Флора”. Тя ще остане там до края на утрешния ден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама