144 абсолвенти на Военния факултет в Шумен получиха дипломите си

12:58, 08 дек 15 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
144 абсолвенти от 8 специалности на Военния факултет в Шумен получиха дипломите си. Това стана на церемония в залата на Военния клуб.

Успешно завършиха в образователно квалификационна степен (ОКС) „магистър” 47 випускници, в 5 специалности. Завършилите магистри с отличен успех са 17, от тях с пълно отличие – 2.

 В ОКС „бакалавър”завършиха 97 студенти от 3 специалности. Завършили с отличен успех са 7 студенти.

За първи път тази година беше учредена Академична награда на банка "ОББ", за постигнати отлични резултати в учебно-възпитателния процес в размер на 2000 лв.

Наградата получиха курсант к-т ст.серж. Стоян Георгиев Чумурлийски от специализация ПВО с отличен успех 5,60 и студент Ивелина Ангелова Атанасова от специалност „АИС” с отличен успех 5,74.

Церемонията по дипломирането на випуска бе открита от декана на Военния факултет в Шумен полк. Сашо Евлогиев, които заяви, че всички студенти имат шанса да попаднат във факултет със славно минало и богати традиции.

„Имаме пълното право да връчим вашите дипломи за висше образование. Това не е краят на вашето образование, защото човек се учи цял живот. Висшият военен университет полага основите, но понататъчното ви усъвършенстване и израстване като специалисти, зависи от самите вас”, обърна се към абсолвентите полк. Евлогиев.

Приветствие към абсолвентите поднесе и ректорът на Националния военен университет “Васил Левски”-Велико Търново бриг. ген.  Пламен Богданов. Той обърна внимание на младежите, че единственото нещо, което не ни е подвластно, е времето. Той ги призова да го използват разумно, за да станет по-умни, по-мъдри и да изпитат удовлетвореност от живота.

„Днес ви пожелавам да носите винаги със себе си академичния дух, който взехте от аудиториите. Никога не забравяйте основните неща, на които са ви учили тук – да мислите самостоятелно, да сте толерантни към различното мнение, да уважавате другите и да вярвате, че можете”, каза бриг. ген. Богданов.

В празничния ден младежите получиха поздравление от областната управителка Донка Иванова, което им бе поднесено от зам. областния управител Петко Шаренков.

Ст. експерът в Община Шумен Дилян Узуннски поднесе поздравителния адрес от кмета на обшината Любомир Христов.

На церемонията присъстваха още омбудсмана на Шумен Иван Капралов, представители на бизнеса и граждани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама