Откриват ледена пързалка и палят коледна елха в Казанлък

13:42, 08 дек 15 25 242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С празнична програма  днес ще бъдат запалени светлините на Коледното дърво в Казанлък, съобщиха от Общината. Ще бъде открита и ледената пързалка на пл. „Севтополис”.

Организирани са много празнични инициативи и приятни изненади за гражданите на града и неговите гости.

В 16 часа от три различни точки на града ще тръгнат увеселителни влакчета. Първото ще тръгне от ОУ „Никола Вапцаров“, второто от ОУ „Чудомир“, а третото от Община Казанлък.

В 16:30 часа мажоретни състави от СОУ "Екзарх Антим I“ и ХГ „Св. св. Кирил и Методий“ ще посрещнат с танцова програма всички гости дошли за празничното запалване на светлините.

В същия час от различни точки ще тръгнат и четири лъча с ученици и граждани.

В 17 часа „Веселите влакчета“, четирите лъча и всички гости на празника ще се събират на площад КИАЦО, където започва празничната програма. В нея ще вземат участие: Общински театър „Любомир Кабакчиев“, вокална група „Искрица“ към НЧ „Искра-1860“, ОДК „Св. Иван Рилски“, детски танцов състав към НЧ „Жар“ и др. Следва запалване на празничните светлини на елхата,  съпроводено с фойерверки.

От площад КИАЦО празникът ще се измести на площад „Севтополис“. Там ще бъде открита ледената пързалка, на която за първа година всички казанлъчани и гости ще могат да се радват. Ще има и демонстрацията на софийския спортен клуб „Кънки на лед“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама