Сключваме “Гражданска отговорност” и онлайн, стикерите остават (обновена)

14:29, 08 дек 15 / Политика 25 644 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Задължителната застраховка “Гражданска отговорност” вече ще може да се сключва онлайн и без електронен подпис. Това ще става с дебитна или кредитна карта, а след това застрахователят ще изпраща по куриер стикерът и хартиеното копие на договора. Сертификатът "Зелена карта" пък вече ще се издава без допълнителна такса или друго плащане от ползвателя на застрахователни услуги. Това реши на второ четене Комисията по икономическа политика и туризъм в Народното събрание. Днес депутатите гласуват новия Кодекс по застраховането.

Избраниците записаха още, че за коли без "Гражданска отговорност" ще се прекратява служебно регистрацията и ще бъдат спирани от движение не само при случайна проверка на пътя.

Народните представители обаче отказаха да премахнат стикерите, които лепим по стъклата си. Срещу този текст имаше бурно недоволство от организации в сектора, които обвиниха Комисията за финансов надзор (КФН) и Народното събрание в лобизъм. Именно печатницата на депутата от БСП Петър Кънев печата излишните според организациите стикери. По данни на Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи “червеният” депутат печели по над 7 млн. лв. годишно от тази дейност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама