Екипът на Областния информационен център се срещна с местната общност в Разград

15:06, 08 дек 15 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Екипът на Областния информационен център се срещна с местната общност в Разград. Събитието от цикъла „Актуални възможности за кандидатстване с проекти” се проведе днес в стола на средношколското общежитие, съобщиха от Центъра.

В срещата се включиха директори и педагози от разградски училища, представители на филиала на Русенския университет, Ресурсния център и енергийния клъстер, фирми, експерти по проекти от общинската и областната администрации, социално-икономически партньори, неправителствени организации и журналисти. Присъства и Ердинч Хасанов, заместник-кмет на община Разград с ресор хуманитарни дейности и образование.

Участниците изслушаха с внимание множество активни и предстоящи възможности за кандидатстване с проекти по оперативните програми „Наука и образование за интелигентен растеж” (ОПНОИР), „Развитие на човешките ресурси” (ОПРЧР) и „Иновации и конкурентоспособност” (ОПИК) за периода 2014-2020 г.

От представената информация стана ясно, че по ОПНОИР допустими кандидати и партньори са общини, средни и висши училища, неправителствени организации, както и регионалния инспекторат по образованието.

По ОПРЧР с проектни предложения могат да кандидатстват работодатели по смисъла на Кодека на труда, обучителни и неправителствени организации, също и общини.

Представителите на бизнеса проявиха интерес към процедурите за безвъзмездна финансова помощ „Добри и безопасни условия на труд” и „Енергийна ефективност в малки и средни предприятия”, по които се очаква да бъде обявен прием на проекти до края на тази година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама