Земеделското министерство няма да спре поръчката за луксозни джипове

15:10, 08 дек 15 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на земеделието и храните няма да спре обществените поръчки за скъпи джипове. Това заяви земеделският министър Десислава Танева, съобщи БНР. Поръчките за луксозни автомобилни са обявени от четири държавни горски предприятия. Всяко превозно средство ще струва 200 хил. лева и предвиждат по над 40 условия, сред които кожен салон, монитор на задните седалки и др. 

По думите на Танева возилата са за скъп лове туризъм, а и от значение са само постигнатите резултати при работата на стопанствата. Според нея „всичко останало е въпрос на преценка на мениджмънт“.

Танева даде началото на инициативата „Купи жива елхичка, помогни на дете!“. Предвидени са 3 хил. елхи, произведени от държавните горски предприятия, съобщиха от пресцентъра на ведомството. При необходимост ще бъдат предоставени още дръвчета. 

По време на откриването Танева отбеляза, че пет лева от продажбата на всяко живо дърво ще отиде за подпомагане на обучението на специалисти от цялата страна за работа с деца с аутизъм. Кампанията ще премине в 18 областни града - Враца, Монтана, Велико Търново, Габрово, Варна, Шумен, Благоевград, Пловдив, Сливен, Бургас, Кърджали, Ямбол, Смолян, Търговище, Кюстендил, Добрич, Стара Загора и София.

Продажбата на живи елхички ще започне от 10 до 15 декември, като цената им ще бъде между 25 и 30 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама