Реформаторите мълчат за оставките на Тодор Танев и Христо Иванов

15:16, 08 дек 15 / Политика 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Реформаторският блок не е обсъждал оставки на министри. Това стана ясно след заседание на политическото ръководство на РБ, което продължи повече от два часа, предаде репортер на София Topnovini.bg. През миналата седмица синята коалиция се скара заради просветния министър Тодор Танев, излъчен от ДБГ и този на правосъдието – Христо Иванов от ДСБ.

От ДБГ признаха, че на председателско заседание на блока Радан Кънев е поискал от името на ДСБ оставката на просветния министър. Даниел Вълчев от ДБГ пък нападна Иванов, че ресорното му министерство цяла година бездейства и не работи по създаването законопроекти. Ден по-късно Министерството на правосъдието опроверга тезата на Вълчев.

На днешното заседание присъстваха зам.-председателят на ДСБ и здравен министър Петър Москов, икономическият министър и лидер на СДС Божидар Лукарски, Даниел Вълчев и депутатите Настимир Ананиев, Атанас Атанасов, Корман Исмаилов и Димитър Делчев.

Пред медиите се спряха единствено министър Москов и Даниел Вълчев.

„По никакъв начин, въобще не е ставало въпрос нито за министри, нито за правителство. Обсъждахме възможността мнозинството и хората, положили подписите си под проекта за промяна на конституцията, да го препотвърдят”, заяви Петър Москов. Той добави, че от Реформаторския блок искрено се надяват на това.

На свой ред Вълчев поясни, че на заседанието на политическото ръководство на Реформаторския блок са обсъждани коалиционни въпроси, но не и дейността на министрите. "Утре ще се гледа конституцията, министри ще гледаме", коментира Вълчев. "Нека да сме оптимисти, че промените в конституцията ще бъдат приети."

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама