Проекти за 26 млн. лв. за благоустройството на Шумен се оказаха недовършени

15:30, 08 дек 15 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новият кметски екип изнесе данни, че подготвените от предишното ръководство 25 проекта по Оперативна програма “Региони в растеж” на стойност 26 милиона лева са недовършени и повечето от тях са върнати за доработване. Това стана днес по време на редовния брифинг на кметския екип.

“Уверяваха ни, че проектите са готови и при възможност веднага може да започне реализирането им, но се оказа, че това не е така”, коментира кметът Любомир Христов и допълни, че липсват количествено-стойностните сметки и не е ясно колко ще струва реализирането на проектите, няма и съгласувателни писма с пожарната, ВиК, електропреносната фирма. За момента забавянето е от година и половина.

Оказало се, че главният архитект Снежана Андреева не е запозната с повечето от проектите. От своя страна Андреева обясни, че проектите за ремонт на училищата са изготвени правилно, но трябва да се доработят тези за читалищата.

Зам.-кметът по строителство и екология Боян Тодоров уточни, че ще се сформира работна група, която ще прецени, по кои от новите проекти за благоустрояване на Шумен може да се започне работа. Тодоров допълни, че на първо време ще насочат усилията си предимно към реализиране на ремонт на тротоари, улични настилки и създаването на велоалеи по улиците “Раковска”, “Тича”, Стара планина” и “Средна гора”.

Преди две години са отпуснати 509 хил. лв. за проект за довеждащ водопровод от язовир “Тича”, но и тук нещата не са уредени и до 1 март 2016 г. предстои да се изпълнят редица тежки процедури, ако това не стане парите ще бъдат пренасочени към други общини.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама