Шест деца на бежанци се удавиха край бреговете на турски курорт

15:37, 08 дек 15 / Свят 25 243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шест деца, едно от които бебе, и група бежанци загинаха, след като гумената лодка, с която пътували потъна край турския курорт Чешме, съобщава „Хюриет“. Мигрантите са афганистанци, информира Анадолската информационна агенция. Опитвали се да достигнат Гърция по море, а оттам към Европа.

Сигнал за инцидента бил подаден около полунощ във вторник. Незабавно са били изпратени спасителник екипи. След крушението, станало в непосредствена близост до град Измир, са спасени най-малко осем души, сред които 12-годишно момче. Все още не е ясно точно колко бежанци се придвижвали с плавателния съд.

538 спасени за седмица

Турската брегова охрана е спасила 538 души от удавяне само за седмица, съобщава турската информационна агенция „Джихан“. От началото на година хиляди мигранти всекидневно рискуват живота си, пътувайки по море с гумени лодки в опит да достигнат бреговете на Европа.

Поредните невинни жертви

Това са поредните невинни жертва на бежанската криза, която отне живота и на малкия Айлян, и брат му. Снимките на бездиханното тяло на 3-годишното сирийско дете, чието тяло изплува на плажа на турския курорт Бодрум, след като семейството му искало да стигне Европа по вода, бягайки от "Ислямска държава", потресоха целия свят в началото на септевмри тази година.

Фотографии на момчето се появиха на първите страници на вестници по целия свят, подчертавайки мащабите на хуманитарната криза, причинена от гражданската война в Сирия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама