Българите купуват онлайн най-много дрехи, обувки и техника

16:09, 08 дек 15 25 659 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дрехи, обувки и техника са трите категории стоки, които българите купуват най-често онлайн. Това сочи проучване на агенция „Ноема“ по поръчка на компанията за кредитни карти Visa Европа. 

То е проведено в десетте най-големи града на България, представително е и е сред хора на възраст от 18 до 55 години. 

Шейсет на сто от участниците в проучването са отговорили, че купуват онлайн дрехи и обувки, а 40% - техника. На трето място са онлайн резервациите за почивки (39%), а на четвърто – книгите (16%). Билетите за концерти са на пето място (15%), козметика и детски стоки (14%) и самолетни билети (12%).

Шейсет и девет процента от жените са отговорили, че си купуват дрехи и обувки, а мъжете най-често си купуват техника (67%).

Битовите услуги са заплащани онлайн най-вече от мъжете (19%), а жените отстъпват, като само 12 на сто от тях са заявили, че правят същото. От тази възможност се възползват предимно хора на възраст между 36 и 55 години.

Петдесет и седем процента от хората в София пазаруват дрехи и обувки онлайн, докато в останалите градове в страната процентът е 62. Живеещите в столицата по-често плащат през интернет  за почивки (40%), макар че останалата част от хората в страната отстъпва само с един процентен пункт. Интересното е, че хората извън София пазаруват повече техника онлайн (45%), в сравнение с 34% в столицата.

Най-голям дял от участниците в проучването (33%) казват, че пазаруват онлайн няколко пъти месечно, 26% - веднъж на месец, 16% - един или два пъти. Всеки ден правят това едва 1 на сто от анкетираните. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама