Във Велико Търново се провежда седма Работилница за родители

16:13, 08 дек 15 25 224 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седмо издание на програмата „Работилница за родители – да пораснем заедно” се провежда във Велико Търново от средата на ноември. В Дневния център за деца с увреждания „Дъга”, който се намира в сградата на СОУ „Г. С. Раковски, периодично се провеждат 14 тематично свързани сесии.

По време на срещите се обсъждат различни теми, които касаят особеностите на развитието на най-малките, потребностите им в периода на ранното детство и ролята на родителите и семейната среда за разгръщане на потенциала на детската личност.

Прилагат се методите на груповата работа, а майките и татковците участват в различни дискусии и интерактивни упражнения. Основополагащо в програмата е разбирането, че следва да се насърчават положителните отношения между възрастни и деца, които да допринасят за развитието както на детето, така и на неговите майка и баща.

В сформираната група са включени десет родители на деца до 4-годишна възраст, като преобладават двойките с бебета, навършили шест месеца и малчугани на 1 година. Участват и две двойки бъдещи родители.

Средната възраст на участниците е 28 години, като половината са висшисти, а останалите са със завършено средно образование. По професия родителите са икономисти, програмисти и офис-сътрудници.

Сесиите по програмата „Работилница за родители – да пораснем заедно” се провеждат веднъж седмично, в удобно за участниците време. Кампанията е финансирана със средства от УНИЦЕФ България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама