Оставиха в ареста 52-годишна пловдивчанка, фалшифицирала паспорти

16:57, 08 дек 15 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районният съд в Пловдив определи мярка "задържане под стража" за 52-годишната Лиляна Б., извършвала преправяне на паспорти.

Мярката е взета на 7 декември по искане на Районната прокуратура, като Лиляна Б. е привлечена като обвиняема за преправяне на официални документи с цел да бъдат използвани и държане на материали, послужили за това - престъпление по чл. 308, ал. 7 от Наказателния кодекс.

На 3 декември 2015 г. при претърсване в дома на Лиляна Б. в гр. Пловдив са били открити 7 български документа за самоличност, собственост на различни лица.

Досъдебното производство, разследващо дейността на Лиляна Б., е започнало след постъпил сигнал от ДАНС. При щателна митническа проверка на ГКПП - Капитан Андреево, у нейна родственица са били намерени три броя преправени български паспорти и две бланки за съставяне на фалшиви английски и финландски паспорти.

Установено е, че Лиляна Б. е дала петте документа на родственицата си, за да ги пренесе през митницата, като след влизането в Турция е трябвало да ги получи обратно.

Районният съд в Пловдив е преценил, че искането на прокуратурата е основателно, тъй като Лиляна Б. има опасност да извърши друго престъпление.

В тридневен срок решението може да се обжалва пред Окръжния съд

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама