Румънец, карал нарочно в насрещното движение и контузил полицай, беше осден в Русе

16:57, 08 дек 15 25 250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Румънски гражданин беше осъден в Русе за противозаконни действия, които извършил в Русе на 23 август тази година. На кръговото кръстовище до ГКПП „Дунав мост“ той нарочно навлязъл в насрещното движение с лекия си автомобил и демонстративно карал така, застрашавайки движението.

За да прекрати нахалното му и опасно поведение се намесил полицай, който подал сигнал на чужденеца да спре, но той не го направил. Не се подчинил и на втория такъв сигнал, вместо което превъртял задвижващите колела на автомобила си и го насочил заплашително срещу служителя на реда. Резлутатът бил нанасяне на телесна повреда на полицая, чиято лява част на тялото била силно ударена. Това поведение довело до спиране на движението в района на кръстовището.

Румънецът бил арестуван и изправен пред съда по две обвинения – за едро хулиганство и то срещу орган на реда и за причиняване на лека телесна повреда. Той се признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата, в което било договорено наказанието му – 1 година и 6 месеца условно, с 3 г. изпитателен срок. Приспаднато му е времето, през което е бил задържан. Той ще трябва да покрие и разноските по досъдебното производство.

Възпитателната работа с условно осъдения по време на изпитателния срок е възложена на Областната дирекция на МВР в Русе.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама