Съдът потвърди избора на Радевски за кмет на Павел баня

17:11, 08 дек 15 / Политика 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Старозагорският административен съд излезе с решение, с което потвърждава решението на Общинската изибрателна комисия в Павел баня за обявяването на Станимир Радевски за кмет на общината.

Делото бе образувано по жалба на Иса Бесоолу в качеството му на кандидат за кмет на Община Павел баня и от Политическа партия „Движение за права и свободи” против Решение № 189 от 2.11.2015г. на Общинска избирателна комисия /ОИК/ Павел баня, с което е обявен за избран за кмет на община Павел баня на втори тур Станимир Радевски.

Последва повторно преброяване на бюлетините, при което стана ясно, че, действителните гласове за Иса Бесоолу  са 3945 броя, а за Станимир Радевски  4009 броя. 

Затова и съдът решава, че потвърждава  Решение № 189 от 2.11.2015 г. на Общинска избирателна комисия Павел баня, с което е обявен за избран за кмет на община Павел баня на втори тур Станимир Радевски, издигнат от обединение ПП „ВМРО-Българско национално движение, Партия Българска социалдемокрация, АБВ  и Реформаторски блок.          

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

Дали Радевски ще остане кмет, зависи от обвинението, което се очаква да повдигне срещу него Окръжна прокуратура и съответно присъдата му. Припомняме, че на 16 ноември т.г. шофирайки служебния си автомобил, Радевски уби пешеходец на пътя между Павел баня и село Виден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама