Местан чупи рекорди на лов за вълци

17:21, 08 дек 15 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на ДПС Лютви Местан е постигнал голям ловен успех, отстрелвайки три вълка за половин час по време на гонка, съобщава сайтът bglov.com.

“Впечатляващ е начинът, по който това е станало: през интервали от около 10 минути вълците са се появявали на различни дистанции, бягайки в обрасла с дъб и келяв габър местност”, отбелязва пред сайта инж. Георги Шереметев, директор на Дивечовъден участък „Студен кладенец“, където Местан е показал ловните си умения. “След всеки изстрел ловецът е преодолявал желанието да разгледа отблизо поваления хищник и по този начин успехът му е надминал и най-смелите очаквания за резултата от лов.”

В Дивечовъден участък „Студен кладенец“ в Източните Родопи освен вълци, живеят и елени лопатари, лешояди, лисици, сърни, диви свине, зайци и др. Специалистите отбелязват, че тази година популацията на вълци в района се е увеличила, благодарение на миналогодишната забрана за лов на лопатари, които са основната храна на хищниците.

Припомняме, че докато беше президент, лидерът на АБВ Георги Първанов също имаше големи ловни постижения. По време на посещение в Узбекистан през 2008 Първанов бе заведен на лов, където според твърденията е убил див планински овен архар, който е защитен вид. Темата убил ли е Първанов архар или не, занимаваше медиите в продължение на години, макар самият той да отрече да е убивал такова животно.

Първанов се прочу и със снимка с убит от него вълк.

Въпреки опитите на съвременните политици, най-ненадминат ловец сред политиците си остава видният комунистически функционер Пенчо Кубадински.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама