Въпросите на сигурността обсъждаха в Пловдивската областна управа

18:07, 08 дек 15 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Работна среща по въпросите на сигурността и готовността на населените места за предотвратяване на терористични заплахи свика областният управител на Пловдив Здравко Димитров

Присъстваха представители на 15 от общините, както и главният експерт по сигурността и информацията на Област Пловдив Валери Баранов.

Целта е да се координира работата по места и да се създаде щаб, в който да се работи за предотвратяване на опасността от терористична заплаха.

На срещата беше взето решение да бъде развита нова система за видеонаблюдение и сигурност, която ще обхване всички общински центрове.

Ще бъде изграден и контролен център, чрез който те ще бъдат свързани с националните служби за сигурност. Ще бъдат създадени мониторинг центрове, в които ще има възможност онлайн да се наблюдават записите от всички видеокамери на територията на областта.

На срещата бяха отчетени и мерките, които до момента общините са взели. Сред тях са прецизиране на пропускателния режим в общински сгради, обекти и институции, в които има струпване на повече хора, увеличаване на видеонаблюдението, проверки за нивото на охраната в училища, здравни заведения и други обществени сгради.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама