Сидеров отново не е свалил имунитета си доброволно

18:10, 08 дек 15 / Политика 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров отново е отказал да свали доброволно имунитета си. Това става ясно от проекта за програма на Народното събрание за тази седмица, в който е включена точка за създаването на комисия, която да вземе това решение.

В последния ден на ноември главният прокурор Сотир Цацаров внесе в парламента две нови искания за сваляне на имунитета на депутата. 

Първото е заради случая от гр. Батак през 2011 г., когато Сидеров и свитата му провалиха тържествата по случай Априлската епопея чрез “непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото”. С цел опазване на децата и възрастните от саморазправа кметът тогава се принуди да прекрати тържествата заради хулиганските действия на “Атака”.

Второто искане е заради случката около сградата на парламента в първия ден на 42-ото Народно събрание, в което Сидеров се превърна в “златния пръст” на управлението на ДПС и БСП. Тогава той нападна журналист от телевизия СКАТ и блъсна полицай.

Лидерът на "Атака" имаше пет дни сам да се откаже от своя имунитет. Той не направи това и в предишния случай, когато Цацаров поиска защитата му да бъде свалена за други два случая - на летище "Варна" и нахлуването в НАТФИЗ. Тогава комисията гласува единодушно за сваляне на имунитета му.

Според проекта за решение, с който София Topnovini.bg разполага, председател на комисията отново ще е Димитър Главчев (ГЕРБ) и в нея ще влязат и двама атакисти, както и независимата Ана Баракова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама