Училищни инспектори откриха опасни спортни площадки във Варна и Девня

18:19, 08 дек 15 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На опасни за децата метални съоръжения се натъкнаха инспектори, проверяващи спортните площадки в училища във Варна и в Девня. Проверката е разпоредена от Регионалния инспекторат по образованието след тежкия инцидент в Разлог, при който почина осмокласникът Атанас Мишков.

В училище “Свети Иван Рилски” във Варна вече са премахнати двата баскетболни коша, защото са опасни за децата. При проверката е установено, че горната греда на едната от футболните врати е деформирана. От училището уверяват, че в най-скоро време проблемът ще бъде отстранен.

В СОУ “Васил Левски” в град Девня инспекторите са установили , че основите на оградата на спортната площадка са прогнили. В момента съоръжението се ремонтира и трябва да бъде в изправност  до  9 декември, заяви за БНТ2-Варна началникът на Регионалния образователен инспекторат Венцеслава Генова.

Отговорни за живота и здравето на учениците са най-вече директорите на учебните заведения. Те са длъжни да осигурят и безопасни условия на труд за преподавателите. Проблемите в училищата пък се отстраняват със съдействието на съответната община, в качеството й на собственик на базата. Така например в училище “Георги Сава Раковски” е издигната по-висока ограда, която ограничава свободния достъп до двора, а преподавателите по физическо възпитание всеки ден проверяват спортната площадка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама