Русия прати подводница с крилати ракети по бреговете на Сирия

18:23, 08 дек 15 / Свят 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Русия разположи подводницата "Ростов на Дон" с крилати ракети близо до бреговете на Сирия, съобщават агенция "Интерфакс".

Крилатите ракети, с които е въоръжена подводницата, са подобни на тези, с които руски военни кораби в Каспийско море нанесоха удари по цели в Сирия на джихадистката групировка "Ислямска държава".

Това е първото съобщение, че руските военноморски сили участват в кампанията на страната в Сирия. През септември Русия започна операция срещу международната терористична организация и други бунтовници в подкрепа на режима на президента Башар ал Асад, отбелязва ДПА.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред журналисти, че не разполага с информация за такава подводница. "Данни за това трябва да бъдат поискани от военните", уточни той, цитиран от агенция ТАСС.

Дизеловата подводница "Ростов на Дон" е била построена наскоро. Тя е приключила тестове през октомври, преди да се присъедини към Черноморския флот на Руската федерация. През същия месец Русия обяви, че е започнала да изстрелва крилати ракети по мишени вСирия от Каспийско море, на разстояние от около 1500 километра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама