В Стара Загора избират лекоатлет и треньор на годината

07:11, 09 дек 15 / Спорт 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спортен клуб по лека атлетика „Берое“ ще избере Спортист и треньор на годината за „царицата на спортовете“ в Стара Загора.

Състезателите от спортен клуб „Берое“ изпращат една успешна 2015 година, в която те се окичиха с общо 30 медала от национални първенства. Борислав Тонев записа най-бързото бягане на старозагорски състезател на 200 м, откакто съществува лека атлетика в Града на липите. Той, Милен Пасков, Иван Попов и Велин Коваленко участваха в проведения в Града на липите Европейски отборен шампионат.

Пет медала от национални първенства завоюва 17-годишната състезателка Диляна Йоргачкова, Стефан Стефанов се пребори за един златен и два сребърни медала, а Иван Попов стана вицебалкански шампион.

За тези успехи допринесе и общинската администрация на кмета Живко Тодоров, която инвестира над 10 млн. лв. в ремонт на спортните съоръжения в града. През последните три години Базата на стадион "Берое" е с ново осветление, лекоатлетическата писта беше изцяло реновирана и снабдена с ново оборудване, отоплена през целия зимен период е и закритата лекоатлетическа писта.

Всичко това даде възможност за възстановяването на  емблематичния в миналото международен турнир "Самарско знаме", провеждането на Балканиада и Европейско отборно първенство по лека атлетика, което доведе в града хиляди почитатели на леката атлетика. През лятото на т.г. на стадион „Берое“ стъпиха и две легенди в леката атлетика като Сергей Бубка и сър Себастиян Коу, който по-късно стана президент на Световната асоциация на атлетическите федерации (ИААФ).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама