Пловдивски ученици се включват във викторина за историята и наркотиците

07:28, 09 дек 15 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученическа викторина в изпълнение на превантивната програма "Уроците на историята и изборът за живот" започва днес в 10 часа в зала "Съединение" на Регионален исторически музей (РИМ) в Пловдив.

Инициативата е на Общинския съвет по наркотични вещества (ОСНВ) с Превантивно-информационен център (ПИЦ) - Пловдив.

Във викторината, която ще има състезателен характер, ще участват 8 отбора от пловдивски училища, състоящи се от по 5 ученици от 11-12 клас. Капитанът на всеки отбор ще изтегли на случаен принцип 5 въпроса, 3 от които исторически, пряко свързани с историята на България, обхващащи всички епохи - от създаването на българската държава до съвременната ни история, и 2, свързани с психоактивните вещества.

"Докосването до миналото, до родовата памет, както и познаването на богатото културно и историческо наследство на народа ни са в основата на личностното изграждане на всеки българин. Тяхното задълбочено познаване и разбиране ще допринесе новоизграждащите се млади хора да осмислят истинските човешки ценности и да насочат своя интелектуален и творчески потенциал в позитивен план", посочват организаторите. Според тях това ще улесни формирането на умения у младите да устояват на провокациите, свързани с употребата на психоактивни вещества.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама