9 декември е обявен за „Ден на отворените врати“ в държавните институции

07:30, 09 дек 15 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
9 декември- Международен ден за борба с корупцията, да бъде обявен за „Ден на отворените врати“ в местните структури на държавната администрация и общините в региона. Това реши на свое заседание миналата седмица Областният обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията под председателството на областния управител Донка Иванова. Всяка институция ще реши как по подходящ начин да организира работата си в този ден, като целта на неговото провеждане е изграждане на партньорство между гражданското общество и институциите, за гарантиране на прозрачно и открито управление– важен механизъм за противодействие на корупцията.

9 декември се отбелязва като Международен ден за борба с корупцията всяка година от 2004 г. до днес.  Провъзгласен е от Общото събрание на ООН с резолюция  от 21 ноември 2003 г.

От 9.00 до 11.00 часа община Шумен ще бъде отворена за граждани, които искат да се запознаят на място с работата на местната управа и да получат информация за предоставяните административни услуги.

Шуменският административен съд също кани всички граждани, които желаят да се запознаят с работата на институцията в рамките на целия работен ден от 9.00 до 17.00 часа, да посетят съда на адрес: гр. Шумен, ул. „Адам Мицкевич” № 1, ет. 4.

По време на инициативата желаещите ще могат да разгледат съда и да се запознаят с възможностите за предоставяне на съдебно-административни услуги.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама