Търсят кой да ремонтира РОЦ в „Меден рудник” за 815 хил. лв.

07:54, 09 дек 15 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Бургас е пуснала обявление в търсене на изпълнител, който да извърши ремонта на занемарената Районна отоплителна централа (РОЦ) в „Меден рудник”, показа проверка на Topnovini.bg. Поръчката е разделена на два етапа. Първият е реконструкция на РОЦ и подземен топлопровод към ОДЗ „Морска звезда“, а вторият – реконструкция на подземен топлопровод към СОУ „К. Петканов“ и ОУ „Елин Пелин“.

Стойността на поръчката е 815 367 лв. без ДДС. Финансирането е с европейски пари, по така наречения норвежки механизъм. Проектът е на Община Бургас и ще се изпълнява в партньорство с Техническия университет в София и норвежката фирма „Норкс Енерджи”.

Кандидатите за изпълнители могат да подават оферти или на заявления за участие до 18 януари 2016 г. На следващия ден предложенията им ще бъдат отворени. Критерият за възлагане на поръчката е най-ниска цена.

Районната отоплителна централа в "Меден рудник" се използва за топлоснабдяване на СОУ "Константин Петканов", ОУ "Елин Пелин" и ОДЗ № 1 "Морска звезда". Тя е изградена в самостоятелна сграда на територията на квартала. В нея има обособени котелно и помпено помещение, както и нафтово стопанство. Централата е оборудвана с 3 котела. Общата инсталирана топлинна мощност е 6988 kW. Отоплителната инсталация е от "затворен" тип. Използва се скъп невъзобновяем енергоизточник. Старите котли са в лошо състояние, има течове, които въпреки направените многократни ремонти се появяват отново и отново. Това налага спешна подмяна на старите котли и горелки.

Целта на ремонта на РОЦ е да се подобри съществено микроклимата за децата и работещите в трите учебни заведения. Допълнително ще се ограничат вредите върху околната среда, причинени от експлоатацията на съоръженията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама