Две награди за област Добрич от „Работодател на годината”

07:59, 09 дек 15 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ на МТСП и Агенцията по заетостта отличиха 19 работодатели на форума „Работодател на годината 2015”. На тазгодишното издание награди на 19-те отличени работодатели връчиха заместник-министрите на труда и социалната политика Гълъб Донев, Николай Николов, Лазар Лазаров, Зорница Русинова, председателят на комисията по труда и социалната политика в Народното събрание Хасан Адемов и изпълняващият длъжността изпълнителен директор на Агенцията по заетостта Валентина Георгиева. Събитието се провежда в София за 12 поредна година.

Работодатели от цялата страна бяха класирани в 6 категории. Две от наградите са за фирми от област Добрич. В категорията „Работодател, наел на работа най–много безработни лица за сезонна заетост”, приза получи „Албена" АД - най-голямата хотелиерска компания у нас е наела  на работа 744 безработни лица.

В категорията „Работодател, наел на работа най–много безработни лица от общини с висока безработица за устойчива заетост” на второ място е класирана „Пластхим Т” АД, гр. Тервел. Фирмата е производител на опаковки от пластмаси. Наела е на работа 77 безработни лица.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама