Александър Секулов представя новата си книга "Скитникът и синовете"

09:32, 09 дек 15 25 527 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерата на "Скитникът и синовете" - дълго чаканото продължение на "Островът" на Александър Секулов, е довечера в Камерната зала на Драматичния театър в Пловдив. Представянето на книгата, която от днес е по книжарниците, започва в 19 часа.

Преди години "Островът" предизвика полемика дали е роман за деца, роман с деца, или книга за възрастни. Самият автор е лаконичен: "Книгите за деца ги четат възрастните, за да спрат времето. И доколкото животът е разговор на всеки човек с Бога относно протичащото и изтичащо време, и доколкото всички книги описват този разговор, то и всяка книга е за всички. Искам да разказвам добре интересни истории за неща, които ме вълнуват. Нищо повече".

И това ясно личи в новата му книга. "Скитникът и синовете" разказва за светлината, която губим, докато растем и намираме, ако пораснем.

В новата история ветроходна лодка с четири момчета, куче и странен капитан се отклонява от пътя си, хвърля котва край пуст албански залив. От тъмната нощ изплува рибарска гемия без отличителни знаци и екипаж с неясни намерения. Какво ще се случи, ако сред момчетата, мъжете и кучето, озовали се на едно и също място, има и момиче с очи като зелени гейзери? Дали няма да се появи някой, когото изобщо не очакват, за да ги следва в лабиринта на светлината?

Пловдивчанинът Александър Секулов е автор на романите "Колекционер на любовни изречения", "Малката светица и портокалите", "Господ слиза в Атина", "Гравьор на сънища", както и на поетичната книга "Карти и географии", на сборника с есета "Високите каменни хълмове" и на пиесата "Няма ток за електрическия стол".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама