Облекчават процедурите по обслужване на граждани в община Плевен

09:35, 09 дек 15 25 552 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Значително облекчаване на процедурите по административно обслужване на граждани в община Плевен предвижда нов проект – допълнение към действащата в момента наредба. Това съобщи пред журналисти кметът Георг Спартански.

Идеята е да се сведат до минимум неудобствата за плевенчани, да се спестят тяхното време и пари. В момента за ваденето на определени документи се изисква осигуряването на вторични справки, което налага продължително обикаляне по различните отдели на общинската администрация и плащане на куп допълнителни такси. Новата разпоредба ще забранява да се изискват от гражданите тези допълнителни справки за информация, която така или иначе е налична в компютърната база данни на общината.

„Със събарянето на административните прегради ще спестим пари, време и нерви на плевенчани. Абсолютно недопустимо е гражданите да бъдат препращани за вадене на различни справки по кабинетите при положение, че тази информация може да бъде получена по служебен път от базата данни на общината“, коментира Спартански.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама