Ученици от Гимназията по туризъм участваха в Първото кулинарно състезание по устойчиво готвене

10:04, 09 дек 15 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дванайсетокласниците Йордан Иванов  и Михаил Илиев, които  се обучават в професии «Готвач» и «Ресторантьор» участваха в първото за България Кулинарно състезание по устойчиво готвене, съобщиха от великотърновската гимназия. Организатор и домакин на събитието бе Институт за кулинарни изкуства към ВУМ във Варна.

Състезателите се съревноваваха в две групи – "начинаещи" (ученици в специализирани училища или любители) и "професионалисти" (състезатели с повече от една година опит).

Кулинарите имаха пред себе си черна кутия с тайни съставки, а отделно имаха право да донесат до 5 продукта със себе си, съобразени с тематиката на конкурса. Специално жури  наблюдаваше и оценяваше работата на състезателите в професионалните кухни на института.

Председател на журито бе Шеф Крис Жишк, програмен директор в института, с опит във висококатегорийни ресторанти и такива с Мишелин звезди.

Една от целите на състезанието е, да се представи устойчивото готвене като начин на приготвяне на храната, за да достигне до повече хора с интерес към гастрономията и кулинарните изкуства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама