Фуед Мохамед-Агад е третият "мъченик" от "Батаклан"

10:55, 09 дек 15 / Свят 25 216 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Френската полиция идентифицира третия терорист, участвал в нападението в концертната зала "Батаклан" на фаталния петък 13-ти. Името му е Фуед Мохамед - Агад, на 23 години и е живеел в Страсбург, съобщава вестник Le Parisien.

Изданието информира, цитирайки свои източници от разследването, че 23-годишният мъж е пътувал през 2013 година с осем свои приятели и брат си до Сирия. Двама от тях са били убити при сражения там.

Той е потвърден като участник в терористичните атаки благодарение на показания на негови близки и полицейското разследване. Агад бил идентифициран в края на миналата седмица, след като негово ДНК съвпадна с това на членове на семейството му. Досега обаче тази информация е била пазена в тайна.

По-големият му брат е задържан от френската полиция, след завръщането си от Сирия. "Той избра да се върне във Франция, за да умре като "мъченик", разказал братът пред разследващите.

Фуед Мохамед-Агад нахлу в "Батаклан" заедно с идентифицираните по-рано Исмаил Мустафа и Сами Амимур, както и с още един нападател, чиято самоличност все още не се знае. Атентаторите влязоха в залата, докато там свиреше американската рок група Eagles of Death Metal. Те откриха огън по присъстващите с автомати, след което се самовзривиха.

При тази атака загинаха най-много хора – 90. Общо 130 души загинаха при синхронизираните терористични нападения във френската столица, а над 350 бяха ранени. Отговорност за атаката пое международната терористична организация "Ислямска държава".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама