Долни чифлик чака европари за щетите от февруарските наводнения

11:46, 09 дек 15 25 229 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Долни чифлик очаква безвъзмездна финансова помощ от фонд "Солидарност" на Европейския съюз в размер на 273 257,31 лв. без ДДС. Парите са за реализирането на проект за  почистване и продълбочаване на дере в с. Венелин и неотложно възстановителни работи на отводнителен канал в ромската махала на с. Гроздьово. Освен това с тези средства ще бъде възстановена и пътната настилка по улиците "Ясен”, "Божур” и "Бор” в Долни чифлик, "Крали Марко”, "Стара планина” и "Любен Каравилов” в с. Гроздьово, както и в участъци от уличната мрежа в селата Венелин и Рудник, обясни кметът на общината Красимира Анастасова.

На 2 и 3 февруари. на територията на общината имаше проливни дъждове, които заедно с водите на р. Камчия причиниха наводнения и бяха нанесени значителни материални щети по инфраструктурата, което наложи обявяването на  бедствено положение. Специална комисия описа тогава щетите, а местната управа кандидатства за финасова подкрепа.

През март 2015 г. УО на ОП "Регионално развитие", като национален компетентен орган за управлението и контрола на средствата от фонд "Солидарност" на ЕС България подаде заявление за подкрепа от фонда във връзка с тежките зимни условия от 30 януари - 4 февруари 2015 г. То бе регистрирано и  получи одобрение. Получените средства бяха разпределени между засегнатите области на страната и ведомствата, чиито щети са включени в заявлението. Община Долни чифлик бе определена като изпълнителен орган по схемата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ чрез отпуснатите от Европейската комисия средства от фонд "Солидарност".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама