Шест години затвор за бандит, ограбил насилствено бургазлийка в собствения й дом

11:51, 09 дек 15 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Върховният касационен съд потвърди решение на Апелативния съд в Бургас, с което е потвърдена осъдителна присъда на Окръжния съд в града и определи окончателно наказание  от 6 години „лишаване от свобода“ на Димитър Вълков Кунев за извършен грабеж на сумата от 1300 лв., хранителни продукти и техника от възрастна жена. Престъплението е извършено в условието на „опасен рецидив“. Присъдата трябва да бъде изтърпяна при първоначален „строг“ режим в затвор, съобщиха от Апелативна прокуратура-Бургас.

Според съдебния акт Кунев трябва да заплати на пострадалата сумата от 1514 лв., представляваща причинените от деянието имуществени вреди. Той трябва да заплати и сумата от 5000 лв., представляваща обезщетение за причинените й от деянието неимуществени вреди.

В началото на месец декември 2013 г. Димитър Кунев отишъл на гости в дома на дъщерята на пострадалата. От разговор между тях осъденият научил, че пострадалата е възрастна и живее сама в Долно Езерово. Узнал също така, че родената през 1938 г. жена е била обирана преди години, като тогава й била отнета сумата от 5000 лв.

След разговора 36-годишният Кунев взел решение да отнеме пари от старицата. Взел със себе си нож, маска от черен плат с прорези на очите, които да използва при грабежа.

Около 20,30 часа на 1 декември 2013 г. пострадалата заключила вратата на двора и сложила райбер на вратата на антрето.

15 минути по-късно в стаята, където се намирала пострадалата, нахлул Димитър Кунев, който влязъл в къщата през прозорец на първия етаж. Той се нахвърлил върху жената, като я затиснал с тялото си върху леглото, където тя спяла. Заплашил я, че ще я убие, след което започнал да я стиска за врата, съборил я на пода и обърнал дюшека, за да търси пари. След това извадил ножа и я заплашил, че ще я заколи. Жената вдигнала покривката на масата, където била поставена сумата от 34 лв. Кунев ги взел, но стискайки я за устата поискал още пари. Пострадалата отишла да едно чекмедже и дала 1300 лв., след като от устата й текнала кръв и от страх да не бъде убита. Кунев взел парите и заплашил жената, че ще я направи на „парчета“, ако съобщи в полицията.

Преди деянието живеещият в село Войника, общ. Стралджа, Кунев e осъждан 32 пъти за престъпления срещу собствеността на гражданите. Последната му присъда (2 години „лишаване от свобода“) е изтърпяна до 24 май 2015 г.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама