Правят още една спирка на автобус № 15 в Сарафово

12:05, 09 дек 15 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Маршрутът на линия 15, която обслужва Сарафово, ще се запази същият, като се предвижда още една допълнителна спирка към новоизградените сгради в по-отдалечените точки в квартала, съобщиха от Общината.

Новата транспортна схема на градския транспорт беше представена подробно пред жителите на квартал Сарафово от зам.-кмета по финанси Красимир Стойчев, зам.-кмета по Европейски политики и околна среда Руска Бояджиева, управителя на "Бургасбус" Петко Драгнев и заместника му Любомир Атанасов.

Единственото предложение, което дадоха местните жители, е графикът на автобусите да бъде по-интензивен в пиковите часове от 17.00 до 18.30 часа.

В началото на миналата седмица собственици на имоти в Сарафово внесоха искане до Общинския съвет в Бургас да бъде удължен маршрутът на автобус № 15 и да се открие нова спирка, както и да бъде изградено обръщало и малък паркинг на общинския парцел, който се намира на ул. „Ангел Димитров”, до последните жилищни сгради, в посока Военнопочивния дом.

В мотивите си за искането, подписано от 166 жители на Сарафово, се казва, че в посочения район живеят целогодишно много хора, сред които млади семейства с деца. На всички тях им отнема около 15-20 минути да стигнат до сега съществуващата последна спирка, която се намира почти в центъра на квартала. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама