Божидар Димитров към Доналд Тръмп: Терорист да „целуне” кръста е елементарна работа

12:07, 09 дек 15 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Историкът Божидар Димитров разяснява в писмо до медиите на кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп, че предложението му да не се допускат в страната мюсюлмани, е неефективно.

„Някой терорист да „целуне” кръста, да си вземе кръщелно с християнско име, а после и паспорт е елементарна работа“, обяснява Димитров.

В свой стил той прави и паралел с Римската империя.

София Topnovini.bg публикува пълния текст на мнението на Божидор Димитров без редакторска намеса:

ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА ДОНАЛД ТРЪМП Е НЕЕФИКАСНО

Предложението на кандидата за президент Доналд Тръмп в САЩ да не бъдат допускани мюсюлмани в страната, вероятно ще му донесе високия пост, но ще се окаже крайно неефикасно. По простата причина, че ако ДАЕШ поиска да инфилтрира терорист в САЩ, тя може предварително да ги покръсти фиктивно в някои от многобройните църкви в Близкия Изток. Само в Египет има 14 милиона християни-копти. В Ливан близо 50 % от населението са християни-маронити. В Сирия около 20 %. Така че някой терорист да „целуне” кръста, да си вземе кръщелно с християнско име, а после и паспорт е елементарна работа.

Римската империя също не се е спасила от забраната езичници да се настанят в пределите й. Готите, настанени в нашите земи, също „целуват” кръста, след като минават Дунав в южна посока, а епископът им Вулфила, също като Кирил и Методий, превежда Библията на готски език. Християнската им вяра не им пречи в 378 г. да се вдигнат на въстание, да разгромят римската армия, убивайки и императора Валент, да формират за следващите 150 години държава със столица - Нове /Свищов/ и да разгулничат по цялата империя. Готите на Аларик, вандалите на Гензерих, които съсипват пък западната част на империята, също са християни – поне вождовете. Наша милост – българите, които късаме живи части на Източната римска империя, също имаме владетели християни в т.н. езически период. Кановете от рода Дуло – Кубрат, Аспарух, Тервел, Кормисош, Севар са християни.

Така че проблемът не е в това в една държава дали влизат мюсюлмани, християни или дори атеисти. А какво смятат да правят в тази страна. Това се установява от т.н. Служби.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама