Кабинетът отпусна нови 180 млн.лв. на МВР

12:29, 09 дек 15 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До 180 млн.лв. отпусна кабинетът на МВР на днешното си заседание, съобщават правителствената пресслужба. От тях 120 млн.лв. са предвидени за персонал.

В изпълнение на актуализацията на бюджета от Министерския съвет днес са гласували допълнителни общо 387.8 млн. лв. за ведомства и общини.

След МВР, които получават най-голям дял от средствата, се нарежда фонд „Земеделие“ - със 110.8 млн.лв. За персонала в МС се отделят 2 млн.лв., за военното министерство – до 57.2 млн., за правосъдното – 19.2 млн., а за здравното – до 2 млн.лв. Ведомството на Николина Ангелкова получава 400 хил.лв., земеделското министерство – 4 млн.лв, транспортното – до 1.4 млн., а Националната служба за охрана (НСО) – до 3.2 млн.лв.

Омбудсманът ще вземе 100 хил.лв. допълнително, а Държавната агенция „Технически операции“ – до 0.5 млн. лв. за персонал.

Сред общините, които ще получат допълнително финансиране са Велико Търново, Ново село, Кюстендил, Велинград, Нова Загора, Сливен, Ихтиман Стара Загора, Смолян и Хасково.

По бюджета на съдебната власт отиват до 26 млн. лв. за покриване очакваното неизпълнение на приходната му част за 2015 г.; по бюджета на Министерството на отбраната – 20 млн. лв. за погасяване на просрочени задължения за ВМА; по бюджета на Министерския съвет – 22,9 млн. лв. за текущи и капиталови разходи, като в тях влизат и парте за изграждането на оградата по границата с Турция.

Без да се увеличава общият размер на утвърдените разходи, в МВР се увеличават средствата за седем бюджетни програми, в това число за противодействие на тежката и конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред, за граничен контрол, охрана на държавната граница, регулиране и контрол на миграционния поток, съобщават още от МС.

С вътрешнокомпенсираните промени по бюджета на Министерството на здравеопазването се осигуряват допълнително средства за промоция и превенция на незаразните болести, за политики в областта на диагностиката и лечението, вкл. по бюджетна програма „Спешна медицинска помощ“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама