Изцяло обновена лаборатория по “Автоматизирано проектиране в електрониката” в РУ

12:46, 09 дек 15 25 245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
11 работни места, оборудвани с последно поколение компютри и специализиран софтуер, вече са част от обучението на студентите в Русенския университет, благодарение на  откритата днес лаборатория по “Автоматизирано проектиране в електрониката”.

Гости на събитието бяха Зоя Щайнер и Зигфрид Щайнер, почетни доктори на Русенския университет и членове на ръководството на фирма „Щайнер Електроник”, заместник- ректорите, проф. Юлиана Попова, проф. Велизара Пенчева и проф. Михаил Илиев, ръководителят на факултета по електроника, доц. Валентин Стоянов, преподаватели, студенти и бивши възпитаници на университета, съобщават от РУ "Ангел Кънчев".

Дарението на техниката е от фирмата, която през лятото на тази година предостави общо 30 компютъра за студентите на Електро факултета. Основната част от дарението е в обновената лаборатория. В нея ще се провежда обучение чрез системи за автоматизирано проектиране в електрониката. Ще има и занятия и по дисциплини, в които има необходимост от симулация с компютърни програмни продукти.

В приветствието си проф. Юлиана Попова благодари на дарителите за новата придобивка и пожела лабораторията да стане мястото, където студентите ще работят още по-активно и мотивирано. Тя връчи и дарителско свидетелство на Зигфрид Щайнер.

От своя страна, г-н Щайнер е заявил, че предоставят съвременни компютри, защото е изключително важно младите инженери да се развиват напред. „Удоволствието е и наше, защото студентите от Русенския университет показват отлични резултати, когато започват работа в нашата компания“, каза Зигфрид Щайнер.

Той даде пример, като представи двама възпитаници на висшето училище, които вече работят за фирмата – единият е ръководител производство на печатни платки, а другият обслужва европейските клиенти на компанията, съобщават още от РУ "Ангел Кънчев".

Ръководителят на Центъра за кариерно развитие в Русенския университет, проф. Иван Евстатиев припомни дългогодишното партньорство между висшето училище и Щайнер Електроник и уточни, че студентите, които отиват на практика във фирмата по време на обучението си, често остават в производството, след като завършат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама